med mysbrallorna på sniskan

I natt höll vi på att blåsa bort till gotland i vårat tält. Kvällen började lite läbbigt med en rejäl duns mitt i den läskigaste sekunden av ’lost’ som vi låg och tittade på där inne i mörkret. WHAAA HJÄÄÄLP!! eller jaha. Någon snubblade visst bara över vårat tältsnöre där utanför. Sen fortsatte det med starka vindar som slet och drog i våran lilla koja till tält, men vi vaknade på rätt ställe imorse ändå :) Det är mysigt att campa, men visst blir det lite vad man gör det till?

 

Vi har bara två stolar som vi fäller upp. När vi grillar så får vi ställa allt på marken och böja oss fram för att nå hit och dit. Vi skär allt med någon slags multikniv/gaffel/sked som inte riktigt funkar. Plastglasen som vi dricker ur verkar aldrig vilja bli helt rena (precis som jag också känner mig). Även om man duschar så känner jag mig lite sunkig liksom. Är det kanske charmen med camping? Att man ska leva spartanskt som fan, men ändå njuta av att inte ha alla bekvämligheter till hands? På morgnarna tittar man ut från sin lilla tältöppning med ett fågelbo till hår, mysbrallorna på sniskan och en rygg som är halvtrasig eftersom den sovit på en stenhård husvagnsplats. Men jag tycker ju det är mysigt, men det gäller att ha den inställningen liksom. Och det går väl igen i hela livet, att det blir vad man gör det till många gånger :)

 

Och som pricken över I:et så står jag i ett proppfullt gemensamt kök (för att få ström till laptopen) och skriver just nu. Det blir vad man för det till….Nä hörrni, nu måste jag lämna plats för potatisskalande och lördagsmiddags-fixande!

 

Och det är ju inte fy skam att ha 50 meter ner till en av landets finaste stränder

Och sen blev det after beach tillsammans med andra glada campare och 1500 stycken getingar. Skitkul band som spelade, mina favoriter på repertoaren var gulligullan koko och snabbköpskassörskan :)

gulliga gårdby café

Så blev det en natt på Öland, och inte vart som helst utan i Gårdby. Här ligger Sveriges mysigaste café & lanthandel som några kompisar till oss driver. Att gå runt här är som rena rama julafton för mig. Jag går med öppen mun och det är inte bara bakverken i cafét jag dreglar över, utan även den fantastiska inredningsdelen som är så himla smakfull! OM ni har vägarna förbi Gårby Café på Öland så måste ni titta in. Det är en fröjd för alla sinnen. Så kan ni avnjuta en nybakad kanelbulle och sen göra 50 situps i deras härliga trädgård?!

 

Nu känner jag att jag vill byta ut våran högblanka lägenhet till ett gammalt sekelskiftsboende där jag kan inreda så mysigt som det är här. Therese (om du läser det här) - du skulle ÄLSKA den här butiken!

 

Men bakverken ska jag hålla mig ifrån idag :) vi packar istället bilen och drar till norra delen av ön. Är det någon av er som har några vassa Ölandstips till oss?

 

 

pride

I dagarna är det regnbågsfärger och firande till max några kvarter från våran lägenhet - stockholm pride har nämligen dragit igång! Lustigt nog lyckas jag alltid vara bortrest just under dessa dagar, fast jag är så himla sugen på att ta del av partajjet. Karnivaltåg, fjärdrar, glitter och glamour gör ju faktiskt att vardagen blir en fest :) Istället sitter jag och bloggar i Kalmar efter en resa i regn och rusk, men vilken vacker stad att komma fram till. A har bott här i sitt 'tidigare liv' (alltså innan han träffade mig) så han får visa vägen, jag bara hakar på. Ikväll är han på fotboll och jag har egentid - så det blev en GI-middag med lax och sallad och nu ska jag titta på folk som flanerar förbi. Lite mysigt med några timmars egentid så här i en främmande stad :)


På tal om pride - läste ni om (eller hörde ni?) alcazar-Andreas som friade till sin pojkvän via sommarpratet i P1? Och samtidigt får vi veta att två av våra kära vänner just förlovat sig (hurra!) och så firar min kära storebror och hans fästmö ettårig bröllopsdag snart. Romantiskt till tusen med frierier och sånt tycker jag.

 

Har du något romantiskt eller någon frieri-historia att dela med dig av? BERÄTTA!

 

Visa fler inlägg