om att söka nytt jobb

Jag har suttit med intervjuer senaste dagarna och har några tips till dig som ska söka jobb. Säg inte...
  • att du faktiskt föredrar vår konkurrent
  • kombinera 'ööö svår fråga', 'vilka svåra frågor ni ställer', 'ööö vet inte' och 'vet faktiskt inte' 20 gånger om under samma halvtimme
  • att utan motivering säga att du inte fick fortsätta på ditt tidigare jobb efter provtidens slut
  • att du normalt är mycket sjukskriven
Och så några saker du inte bör göra:
  • komma försent
  • ha glansiga ögon och vara snustorr i munnen (100% bakis med andra ord?)
  • lämna referenser som säger att dom aldrig skulle återanställa personen i fråga

En normal anställningsintervju på IKEA :)

vårfärger

Nu när våren kommit eller iallafall är på väg med stormsteg vill jag alltid bort med stora vinterjackor PRONTO, dom tar upp så mycket plats och jag är väldigt less på att vara påpälsad till tusen. Nu ska det bli lättklätt hehehe, närå....bara lite härliga vårfärger! Igår invigde jag mina nya blommiga strumpbyxor och idag blir det korall-rosa och ljusa jeans till mina nya vita converse i skinn. Dom har legat och väntat i garderoben sen jag köpte dom i New York i höstas. Äntligen ska dom få komma ut och se stockholms gator.


med svartgrå stövlar till blev det 'lagom mycket' blommiga ben


osminkad med filskålen i handen, men alltid redo för photoshoot :)

nyttigt påskgodis

Påsken närmar sig med stormsteg och husen fylls med bufféer och påskgodis, här kommer dock 2 lite nyttigare recept!

 

Påskbollar


3/4 dl jordnötssmör, 100 g
3/4 dl mörk sirap
1/3 burk matvete durum, ca 100 g (finns att köpa kokt på burk)
1/2 dl kokosflingor
1/2 dl russin
50 g skållad, hackad mandel till garneringen

Häll jordnötssmör och sirap i en kastrull och värm tills jordnötssmöret smält. Låt matvetet rinna av i en sil. Rör ner det tillsammans med kokos och russin. Ställ det kallt ett par timmar tills det stelnat. Rosta mandlarna i en torr panna. Forma små kulor av smeten och rulla dem i mandlarna. Lägg i små pappersformar. Ställ dem kallt tills de ska serveras.

 

Påskpaj med gula frukter


Botten:
3 dl vetemjöl
75 g smör
1/2 dl kesella 1% (ta ev lite mer kesella och lite mindre mjöl för att undvika för hårt skal)

Fyllning:
250 g kesella vanilj
250 g kesella 10%
2 kiwier
1–2 sharonfrukter
1/2 ananas, ca 200 g
100 g physalis

Sätt ugnen på 175°. Hacka samman vetemjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kesella och samla till en deg. Kavla eller tyck ut i en pajform, ca 22 cm i diameter. Nagga den. Grädda i 10 minuter tills skalet fått fin färg. Låt det svalna. Rör samman kesella vanilj och kesella. Fördela i pajformen. Skala och skär kiwin i små tärningar. Skär sharonfrukt och ananas i små tärningar. Skala och dela physalis. Blanda samman frukten och fördela den i pajskalet

 

Visa fler inlägg