picknick-tajm

För oss storstadsfolk som ännu inte bor i ett hus med trädgård (eller balkong heller för den delen) så får man se till att ta sig ut till parker när solen är framme. Det blir ju alltid lite 'jobbigare' än att bara gå utanför dörren såklart, men när man väl är på plats så är det ju ack så njutfullt. Igår kväll tog vi oss till en park precis nedanför oss (och ja, man kan till och med få havsutsikt hihi) med filt och picknick under armen. Vi slängde ihop en sallad med vitlöks-wokade tigerräkor, fetaost, körsbärstomater och krutonger. Jättegott!

Det är ett skarpt tips till er som vill ha en god och nyttig picknick, blanda sallader med goda favoritsaker som grillad kyckling, skaldjur, halloumi, avocado, räkor, sparris....Ja det är iallafall bland mina favoriter & bara fantasin kan sätta gränser :) På sommaren är det ju ganska lätt att leva nyttigt och snällt mot kroppen eftersom det känns somrigt och rätt och lätt att göra goda sallader. 

Men ikväll är det jag som kolhydratladdar inför vårruset imorrn!!resarö, mitt paradis

Idag har vart en dag i paradiset, med släkten samlad på landet en solig dag - då kan det verkligen inte bli mycket bättre (jo, vissa delar av släkten saknades av oss såklart). Av mig och mina bröder fick mamma en bok som hette 'mamma - en bok om dig' som hon ska fylla i. Hela boken är full av frågor om mammas liv, tankar & minnen. När hon har fyllt i hela boken så får vi tillbaka den och kan spara. Jättekul present tycker jag, även om hon inte får behålla den :)

Och vet ni, varje gång jag är på resarö så slås jag av hur mycket jag trivs på 'landet', jag är ingen storstadstjej....så är det bara. Jag vill ha det så där tyst runtomkring mig, kunna ha dörrar öppna och höra vinden susa. Det tycker jag verkligen är livskvalité. Jag hoppas att jag & A inom några år har hittat vårat alldeles egna lilla paradis :)

Är du en storstadsmänniska eller trivs du bäst på landet?


Våran roddbåt som användes till att lägga nät när vi var små, & i den lärde mormor mig att ro :)


Lunchen uppdukad nere vid vattnet, då kommer sommarfjärilarna i magen fram och jag bara njuuuuter!


hugg in alla hungriga!

grattis alla morsor!

Grattis alla fantastiska, underbara, ompysslande, varma & kärleksfulla mammor där ute! Hoppas ni blir omhändertagna till tusen idag av era nära och kära. Här kommer några morsdags-uppvaktnings-tips om någon kanske är ute i sista minuten. Helt och hållet baserat på vad jag skulle vilja ha själv en vacker dag i framtiden. Och jag är ju trots allt som 'kvinnor är mest' :)
  • frukost på sängen
  • en bukett blommor
  • ett fint kort med en personligt skriven kärleksförklaring
  • ett hemmagjort presentkort med tex en timmes massage eller en middag vid valfritt tillfälle
  • och för att citera Carrie ur SATC 2 som jag såg igår kväll: 'well...a piece of juwelry would be nice' :)
Nu drar jag mig ut till landet för att fira med min älskade mamma, mormor mfl. Vad jag och mina syskon ger i present får jag avslöja senare...


min älskade mormor och mamma, KRAAAAM på er!
Visa fler inlägg