ekonomiska jag

Tja man är ju trots allt uppvuxen i en familj som kryllar av bankmän och ekonomer, så inte konstigt att jag har några duktiga spar-iga gener i mig också! A råkade nämna att han varje dag köper en liten påse nötter för 25 spänn i cafeterian på jobbet. VA? utbrister jag. Herregud, rena rånet. Jag kan fixa nötpåsar för typ 5 spänn!

Så igår köpte jag osaltade och naturella cashewnötter, valnötter, russin, sötmandlar och solroskärnor och packeterade i små påsar hemma. Ta'da så hade A 6 stycken hemmagjorda mellis att ta med sig till jobbet.

Lite mammigt gjort va? Tänk när man har barn en dag och dom vill ha ballerina-kakor och saft i sirapsflaska med sig på skolans utflykt. Kakor för 25 spänn?? ska jag utbrista då, 'nänänä, du får ta mina hemmagjorda muffins istället'. Och allt ungen vill ha är säkert det som alla andra har, köpta kakor alltså.

På tal om det så fick jag den stora boken om kronprinsessan Victoria i födesedagspresent av mamma & pappa. Där står det att Vickan fick med sig silverbestick och vit linneduk i picknick-väskan. Och allt hon ville var bara att ha det som alla andra, kunde inte kungen ha fixat fram en sirapsflaska rå?


Goda mellis-påsar :) Tror ni A kommer bli trackad på jobbet?


och psst....jag e så nöjd med gårdagens resultat! Mina 17.216 steg motsvarar ungefär 1,4 mil!

vältränad...eller inte?

Morgonprommis årstaviken runt idag igen, känns duktigt tycker jag! A & O är verkligen att man peppar upp varandra ur sängen när det är kolsvart ute och man vill typ allt annat än gå ut och gå. Men när man väl är uppe så!

Igår var jag med A till Axelssons lokaler för att genomgå en hälsoprofilsbedömning, det ingår i hans examensarbete innan han kan titulera sig som personlig tränare. Det innebar att jag och Daniel (som var försökskaniner) skulle mätas lite här och där, svara på hälsofrågor och till sist cykla på en träningscykel och berätta hur det kändes. Våra svar slås ihop med pulsen som ökade under cyklingens gång och vips - så kan man se hur vältränad man är, eller inte!

Jag väntar med spänning på mitt resultat. Men bara jag klår Daniel så är jag egentligen nöjd.....:)


Nu ska vi leka doktor.....:)


Mitt blodtryck och jag verkade fullt normala, puh :)


Jag cyklar för liiivet! Bara du säger att jag är vältränad! Lite iallafall....snälla?

en hurtig morgon

Igår avslutade jag måndagen med ett pass på gymmet och idag var vi uppe i ottan för att gå årstaviken runt så här på morgonkvisten. A och jag powerwalkade i ett rasande tempo och det tog exakt en timma. Var riktigt jobbigt får jag säga, för på ena sidan vattnet är det riktigt kuperat. Långa backar upp och långa backar ner. Men desto skönare nu när man är i mål, puh!

Nu har jag gjort som kändisarna (ja vi drar alla över en kam): ätit en omelett på äggvita och den serverades med makrill i tomatsås. Känns liksom internationellt att äta varm frukost. Men det ska ju vara supernyttigt och fullt med proteiner, gör super för kroppen efter den här morgonen. Och det var riktigt gott!


Klockan var bara lite över sju....


...men redan uppe i 7493 steg!


Min kändis-omelett och en stor smoothie med kiwi, jordgubbar, lite mjölk och linfrön. Voilá!
Visa fler inlägg