torpet @ night

Lovis har vart sjuk i dagarna och det betydde mat-strejk, sovbrist och mycket mycket gråt. Lilla stumpan. Svårt, ja typ omöjligt att veta vad som är fel också när inget syns. Kanske halsont, kanske tänder på G, kanske magont. Det enda vi visste var att det absolut inte hjälpte att försöka få henne att somna om mitt i natten, när hon vaknade och var SÅ förtvivlad. Så ut med vagnen klockan 03.00 (efter en timmes lönlöst vyssjande inomhus). Lovis låg med STORA ögon i vagnen och somnade om först runt fyra-tiden. Jag och A kände oss som värsta bästa teamet när vi äntligen lyckades. Ett jäkligt trött, men stolt team. Skönhetssömn + småbarn = går inte ihop. 
 
Jag som normalt pinkar på mig av mörkrädsla glömde till och med bort just den biten, fast det var BECK-KOL-MEGA-SVART när vi skulle ut.
 
 
 
Vi kom på en positiv grej med vårat natt-vandrande: inte ofta man får se solen gå upp :) 

laxpaket

LAX: Å så enkel att tillaga, å så nyttig, å så bra! Här om kvällen var vi hemma hos goda vänner och blev bjudna på sommarens smaskigaste middag (A får stå ut med min husmanskost-hysteri annars vettni ;)). Det var foliepaket med lax, färstpotatis, lök & tomat, tillagade på grillen i 20 minuter (potatisen ska vara kokad sedan innan) - serverade med massa smarriga tillbehör och kryddade med trevligaste sällskapet. TRY THIS at home :) Nyttigt, gott och en garanterad succé.
 
 
 
 
 
Lova var en fantastisk barnvakt och kompis till Lovis. Vi kanske kan få hyra hem henne ibland?? ;)
 
Kladdkaka med grädde, glass och jordgubbar till efterrätt. Min bebis i magen jublade av glädje, liksom jag :) 

vårat gästrum....

...ligger på torpets övervåning och är så mysigt, som ett litet dockskåp :) Gästsängarna är inbyggda i snedtaket och allt piff har fixats med ganska så billiga och enkla medel. Det största jobbet var såklart tapetseringen, på gamla ojämna väggar. Men A har stått för grovjobbet och jag för piffet :)  Ni vet att alla väggar är sneda i så här gamla torp (vårat är från 1827), men att smacka upp panel/pärlspont hjälper mycket och ger snabba och fina resultat! Även om det har en förmåga att släppa lite här och där. Vi tycker hur som helst att det får vara så i en sommarstuga :)
 
Gardinerna till 'sänghytterna' har jag sytt, stolen stod i torpet men jag har bara slagit om dynan.
 
Nallar och dom spetsiga kuddarna har vi fått av Mamma & Sören, resten av kuddarna är köpta på loppis och auktion, dom vackra lakanen med grönt broderi är köpta på tradera. 
 
 
 Gardinen i fönstret är bara en bit linnetyg, som rullas upp på en pinne och sen snöras upp med ett rep. Enkelt och fint va?!
Visa fler inlägg