kostrådgivning

Jo jag var hos kostrådgivaren på gymmet här om dagen. Jag har verkligen velat det länge och nu tog jag mig i kragen. Vi satte upp ett mål, att få mer variation/inspiration bland den nyttiga maten - samt stärka kroppen. 
Jag vill inte gå ner mer i vikt, men gärna byta ut lite slappt mot mer muskler. Besöket kostade 900 kr, kommande besök kostar 400 kr. 
 
Hon mätte mig på alla möjliga ställen (hakan, låren, vaderna, magen, armarna mm) och kom fram till att jag hade suuuuuperlite fett på armarna, vilket gör att jag kan få supersnygga armar (hurra!). MEN. lite överflöd på lår och skulderblad (??). Skitjobbigt att klä av sig och behöva bli mätt med en TÅNG, men vad fasen......det peppade mig ändå. 
 
Om tre veckor ska jag tillbaka och då ska vi se vad jag klarat av att förbättra. Några konkreta saker som hon sa till mig: 
 
1) dricka mycket vatten, 2 liter om dagen
2) styrketräna mer än förbränningsträna. Tänka 'två pass styrka och ett kondis'. 
3) äta mer grönsaker som inte går sönder om man slänger dom i marken, speciellt till frukost. Tex vitkål, broccoli, lök, morötter. 
 
Känner mig peppad, det här får bli mitt steg 2, efter flytten liksom. Nu är jag redo att ta tag i mig själv igen :)
 
Bild från en prommis med Ludvig i somras, längtar redan tillbaka......
...och hur vackert är inte Kalmar Slott på en skala??? LOVELY! 
 

trög mage

Jag har alltid trög mage, och har senaste åren tagit laktulos varje dag, en slags sockerart som innehåller galaktos och fruktos = hjälper det tröga. Ok, kanske för mycket info tycker ni :) Men här kommer det intressanta. 

Jag var hos en kostrådgivare här om dagen och la upp ett nytt program för att bli stark, inte gå ner i vikt. Fick några pekpinnar, bland annat att jag måste dricka mer. Typ 2 liter vatten om dagen. Jag äter ju bra mat, mycket fibrer. Men fiberrik utan vatten blir STOPP! Motsatt effekt liksom! Så TÄNK om vattnet kommer hjälpa mig, och jag slipper ta laktulos. Vad fantastiskt det skulle vara :) 
 
Så enkelt men ändå inte liksom. Dricker ni mycket vatten? 
 
Pussilussan 
 
 
ps. ska berätta mer om vad kostrådgivaren la upp för plan för mig, i mitt nästa inlägg :) 
 
 

fix

Jag är så kär i vågat nya hus!! Och nu börjar högarna minska och flyttkartongerna sina :) tummen upp för det!! Jag har grejat i vårat sovrum och köpt nya lampor till sängborden. Tapeten hade vi kvar en rulle av sen vår lgh i stockholm, har inte satt upp den här än men visst skulle den passa fint? Älskar dom ljusa färgerna som ger ett härligt lugn därinne. Puss på er! 

 
Kuddar indiska, sängbord & lampa Ikea. Säng & sänggavel från Kungsängen, kanske bästa köpet ever. 
Visa fler inlägg