blir inte godare


Nu tänkte jag tipsa om en bra tanke jag försökt att plantera hos mig själv som jag tycker funkar. Har berättat det förut men här kommer det igen. 

Det här med att 'det blir inte godare för att man äter mer'. Det blir det ju inte! Jag försöker istället lita på att kroppen fått i sig det den behöver efter en lagom portion. Det här har inte gått över en natt direkt, snarare flera månader, men det går att lägga om vanor! Förut tog jag alltid flera portioner, en macka till, mm. 
 
Sushi är ett utmärkt exempel. Sååå gott tycker jag och jag skulle lätt kunna äta 14 bitar. Men min kropp behöver inte 14 bitar, utan 8-10 räcker för att den ska återhämta sig o få styrka o energi. Så när jag står där och ska beställa så tänker jag 'det blir inte godare för att jag äter mer'. En vinnande tanke faktiskt för det är ju bättre att äta lugnt och njuta under tuggorna. 

åtta bitars njutning! 


Låt goda och starka tankar styra! :) 

batman på besök

God morgon vänner! Vi har det skönt och mysigt i torpet trots lite dramatik. 

1) Ett elakt och surrande getingbo vid entrén! Anticimex kommer i dagarna (jag allergisk, Ludvig och A har redan fått två stick var...) 

2) Jag möttes av en fladdermus inne i köket i måndags kväll!! Det blev full kalabalik på flamman må ni tro. Min hjälte A stängde tillslut in sig själv och fladdermusen i sovrummet och fick efter ca 30 min ut den genom fönstret. Det är spännande typ jämt :) 


Strandhäng vid Vättern igår och 25 c i det klara vattnet, härligt! 

tips på bra mellis

Med mellis gäller det att ligga lite steget före (handla hem bra alternativ och lägg ner i väskan när ni går hemifrån) här nedan kommer några smidiga och goda förslag: 

1) 2dl Keso med lite bär eller en liten klick sylt/äppelmos eller hackad frukt. 
2) 2 kokta ägg
3) Kalkon (typ 120g pålägg finns alltid bland charken) 
4) Granatäpplejuice och en 'bar' med helt naturella ingredienser (inget socker heller). Från hälsokostbutiken ca 20kr styck. Perfekt om ni typ går på stan och blir mellis-hungriga, leta upp en hälsokostbutik!
5) Smaksatt kvarg från linddahls (finns på vanliga mataffärer). Ca 8 kr. Smakar som yoghurt men innehåller mer protein. Det enda jag inte gillar med denna är att den innehåller sötningsmedel, men i övrigt nyttig. 
6) Färskpressad äppeljuice, ca 10kr för en lite flaska. Fräsch komplement till en frukt eller så. 
Visa fler inlägg